У Полтаві відбувся пікет біля стін Управління Нацполіції

Протестувальники прийшли до поліції, щоб дізнатися про хід розслідування резонансних справ, які сколихнули Полтаву, та висловити недовіру головному копу області

У Полтаві відбувся пікет біля стін Управ…

8 квітня о 12:00, у Полтаві під стінами ГУ Національної поліції відбувся пікет, в якому взяли участь активісти "Штабу супротиву" та громадськість міста, про це повідомила у "Фейсбуці" Тетяна Єфремова, пише Depo.Полтава

Пікетувальники вимагали від керівництва поліції звіту по розслідуванню резонансних подій, що сталися у Полтаві останніми днями, включно з сьогоднішніми актами вандалізму щодо меморіальних дошок загиблим воїнам АТО.

Перед мітингувальниками виступив очільник полтавської поліції Олег Бех, який заявив, що всі причетні до кривавих подій біля "Арки" в центрі Полтави їм відомі, особа, що підозрюється в нанесенні ножових поранень ветерану АТО Олексі Кобі - заарештована, ведеться слідство.

Також Бех зазначив, що жоден з полтавських активістів наразі не затриманий, і кримінальні провадження щодо них не відкривалися.

Щодо вимоги звільнити депутата облради Ірину Степаненко з посади голови комісії, яка займалася конкурсним відбором та переатестацією поліцейських у Полтавській області, очільник поліції Полтавщини повідомив, що своїм наказом призупинив діяльність цієї комісії.

Щодо розбитих вночі 8 квітня меморіальних дошок загиблим атовцям та Симонові Петлюрі Олег Бех розповів, що на його думку, діяла професійно підготовлена особа, бо відеокамери спостереження були заглушені спецпристроєм.

Керівник поліції Полтавщини звернувся за допомогою до полтавців, які могли бути свідками цих актів вандалізму, та пообіцяв докласти максимум зусиль для розкриття цього злочину.

Протестувальники, вислухавши Беха, висловили незадоволення роботою поліції під його керівництвом і почали вимагати відставки.

Наприкінці депутат міськради Юліан Матвійчук подякував присутнім за підтримку і запросив робочу групу до приміщення ГУ поліції на погоджувальну раду.

Нагадаємо, 7 квітня, полтавці в черговий раз зібралися на протест проти незаконного будівництва в місті.

Люди захопили сесійну залу Полтавської міськради і вимагають відставки мера Олександра Мамая, скасування всіх дозволів на будівництво тимчасових споруд у місті та покарання винних у подіях, що сталися 5 квітня біля "Арки".

Напередодні в Полтаві відбулося криваве побоїще, в якому постраждало шестеро людей, у тому числі один поліцейський.

Нагадаємо, що 17 березня невдоволені активісти та мешканці будинку на вул. Соборності, 27 розтрощили будівельні конструкції, встановлені в арці "Газетного ряду".

Робітники ФОП Віктора Степаненка, який має право на оренду цієї ділянки, повністю закрили прохід металевими воротами. Це викликало обурення мешканців будинку, які вимагали від міської влади скасувати дозвіл на забудову будинкової арки.

Але міськрада стала на бік підприємця, чим змусила перейти полтавців до більш радикальних дій.

Фото Альона Гончаренко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme