У Києві націоналісти заблокували будівлю Росспівробітництва

Учасники партії "Національний корпус" заблокували вхід до Російського центру науки і культури в Києві на Подолі, де в суботу повинна пройти акція "Тотальний диктант" з російської мови

Про це повідомила керівник прес-служби представництва Світлана Волиненко, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Будівлю заблоковано активістами праворадикального угруповання "Національний корпус", припинено доступ, звучали погрози фізичної розправи", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" Світлана Волиненко в суботу вранці.

За її словами, біля будівлі (на територію центру їх не пустила охорона) розташувалося 40-50 осіб. Учасники акції накинули ланцюг на ворота і заблокували прохід сміттєвими баками.

Як розповіла Волиненко, у суботу, 8 квітня, в будівлі Росспівробітництва повинна була відбутися міжнародна акція "Тотальний диктант" - традиційний щорічний диктант з російської мови, який у 2017 році проходить у 72 країнах світу. Наразі ці заходи зірвано через акції "Національного корпусу".

На сайті прес-служби Росспівробітництва з'явилося відповідне оголошення:

"Тотального диктанту в Києві не буде!".

"Поліція приїхала за викликом досить оперативно, спостерігала, а потім вступила в переговори. Зараз вони тимчасово зняли блокаду до 13:00. Оскільки у нас диктант на 14:00 призначено, вони о 13:00 повернуться проконтролювати, чи будемо ми проводити (диктант, - ред.). Але незрозуміло, чому вони повинні контролювати? Чому вони блокують доступ, це ж порушення Конституції, є свобода пересування", - зазначила Волиненко.

Своєю чергою в прес-службі "Національного корпусу" також підтвердили, що їхні представники зараз перебувають у Російському центрі науки і культури в Києві за адресою: Борисоглібська, 2.

"Їх не пускають на конференцію, тривають сутички", - сказано в повідомленні.

Поліція Києва поки не надала жодних коментарів з цього приводу.

За інформацією поліції, у суботу, 8 квітня, близько 08:00 20-30 активістів "Національного корпусу" протестували біля Росспівробітництва. Але після спілкування з представниками центру та співробітниками поліції учасники акції розійшлися.

Наразі, за інформацією поліції, біля будівлі Російського центру науки і культури нікого немає.

За даним фактом заяв до поліції не надходило, нікого не затримано.

Фото: Ленур Ислямов Facebook

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme