UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-5 продуктів, які посилюють депресію

Відомий нью-йоркський дієтолог Керрі Глассман назвала п'ять популярних продуктів, які не допомагають впоратися з депресією

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Prevention.

За словами експерта, при пригніченому стані люди схильні вживати не дуже корисну їжу, оскільки, на їх думку, вона допомагає поліпшити настрій. Насправді ж це дає лише тимчасовий ефект, після чого настрій стає ще гіршим. Доктор Глассман радить відмовитися від таких продуктів під час депресії, щоб не погіршувати емоційний стан.

Солодощі

Як стверджує дієтолог, при вживанні солодощів в крові піднімається рівень цукру, що на певний час покращує настрій. Але як тільки він падає - емоційний стан погіршується. Експерт пропонує замінити шоколад і печиво фруктами.

Енергетичні напої

За допомогою таких напоїв люди намагаються позбутися від пригніченості і знайти в собі енергію для роботи. За словами дієтолога, енергетики зовсім не допомагають у такому випадку. Суміш кофеїну і цукру негативно впливає на рівень цукру в крові через що організм відчуває стрес. Таким чином, погіршується емоційний стан.

Алкоголь

Багато людей схильні до лікування депресії за допомогою алкоголю, але таке рішення приносить більше шкоди, ніж користі. Як пояснює Глассман, алкогольні напої гальмують роботу центральної нервової системи, яка відповідає за емоції, думки і поведінку. Може спочатку це допоможе позбутися від негативних емоцій, але з виходом алкоголю з організму симптоми будуть тільки посилюватися.

Солодкі газовані напої

Один із основних інгредієнтів таких напоїв - штучний підсолоджувач аспартам. Раніше вчені виявили, що він призводить до значного погіршення настрою, оскільки блокує вироблення серотоніну - гормону щастя. Також, аспартам часто стає причиною головного болю і тривожності.

Фастфуд

Як розповідає дієтолог, при поганому настрої людей часто тягне до нездорової їжі. Вживання фастфуду, на жаль, абсолютно не допомагає підняти настрій. Навпаки, він перевантажує організм сіллю і жирами, які шкодять мікрофлорі кишечника через що виникає пригніченість і депресія.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme