Сирія відновила вильоти з розбомбленої США авіабази

Сирійські військові літаки відновили вильоти з авіабази Шайрат, яка зазнала ракетного удару США в ніч на 7 квітня

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на правозахисну групу Сирійський центр моніторингу прав людини.

За даними організації, з бази вилетіли два бомбардувальники Су-22, які завдали ударів по території на сході провінції Хомс, підконтрольної терористам "Ісламської держави".

Повідомляється також, що режим Асада і його союзники намагалися швидко відремонтувати злітно-посадкову смугу, щоб літаки змогли злетіти, і це стало своєрідною "моральною відповіддю" на американський ракетний удар.

Агентство Associated Press також повідомляє, що всього через кілька годин ракетного удару, сирійські військові літаки злетіли з авіабази Шайрат й уразили цілі опозиції на півночі і півдні країни, в тому числі одну в районі міста Хан-Шейхун, де у вівторок сталася атака із застосуванням хімічної зброї.

За даними телеканалу ABC News, представник уряду США підтвердив, що сирійські літаки злетіли з авіабази, але не підтвердив нанесення ударів.

Чиновник зазначив, що ракетні авіаудари знищили до 20 сирійських літаків, але додав, що ракети не були націлені на всі літаки, що були на базі, і що злітно-посадкова смуга також не була мішенню обстрілу.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme