На сирійській базі Шайрат помітили російські контейнери для хімзброї

Російські ЗМІ опублікували фотографії сирійської авіабази Шайрат після ракетного удару США. На знімках видно контейнери, які можуть бути хімзброєю

Про це в Facebook заявив волонтер групи Informnapalm Михайло Кузнєцов, передає Depo.ua.

"Наші читачі впізнали на фотографіях блоки до контейнерів малогабаритних вантажів (КМГУ), які можуть бути як касетними осколково-фугасними, так і хімічними боєприпасами БКФ-П. У кожній бомбі БКФ-П вміщено 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55 ) ", - написав він.

Фотографії були опубліковані агентством РИА Новости. У кадр потрапили блоки до контейнерів малогабаритних вантажів. Такі ж контейнери зафіксовані на фото знищення хімічної зброї російськими військовими на об'єкті зберігання і знищення хімзброї в Почепе Брянської області.

Світлина від Михаила Кузнецова.

Світлина від Михаила Кузнецова.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Пентагон перевіряє обставини хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб і з'ясовує можливу причетність Росії до її підготовки або проведення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme