На Хмельниччині орудують "чорні" археологи

В Ярмолинецькому районі на метал порізали законсервовані ядерні шахти

На Хмельниччині є близько сотні ядерних ракетних точок, щоправда, уже роззброєних ще з початку дев'яностих років, інформує Depo.Хмельницький з посиланням на Ярмолинецьку РДА. Ядерні боєголовки зняли, самі ж шахти із ракетами законсервували тоннами металу й бетону - це все присипали землею. Але чорні археологи в пошуках легкої здобичі розкопують шахти і вирізають метал, не розуміючи, що разом із металом з-під землі можна вивільнити і радіацію.

У Ярмолинецькому районі чорні археологи уже не новина. У законсервованих ракетних шахтах - сотні тонн цінних металів, які наче магніт притягують "мисливців за скарбами". На краю села Вихилівка у Ярмолинецькому районі розташований центр реабілітації наркозалежної молоді. Поруч із ним - територія, де близько двох тижнів тому почалися розкопки.

Жителі району переконані, що загроза, яка нависла над ними та їхніми дітьми, не залишає їм іншої можливості привернути увагу до своїх проблем та примусити копачів діяти над їх вирішенням.

"Чорні археологи" уже "розконсервували" стратегічні об'єкти у селах Глушківці, Вихилівка, Савинці, Соснівка Волудринці, Москалівка, Кадиївці та Жилинці Ярмолинецького району.

До слова, "чорні археологи" орудують по всій Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme