Джонсон скасував візит до Москви через ситуацію в Сирії

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон скасував візит в Росію, призначений на 10 квітня

Про це він написав на сторінці у Twitter, передає Depo.ua.

"Я не приїду в Москву в понеділок, 10 квітня. Мій пріоритет - переговори з партнерами по "Великій сімці" по Сирії та російськії підтримці Асада", - написав він.

У своїй заяві, опублікованій на сайті британського МЗС, Джонсон підкреслив, що обговорив ситуацію з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

"Він, як і планувалося, відвідає Москву, і, після саміту G7, зможе передати це ясне і скоординоване послання російській стороні", - зазначив глава британського МЗС.

Джонсон зазначив, що Лондон шкодує, що Росія продовжує захищати режим Асада навіть після атаки із застосуванням хімічної зброї проти ні в чому не винних мирних жителів.

"Ми закликаємо Росію зробити все можливе, щоб досягти політичного рішення в Сирії і працювати з іншим світовим співтовариством над тим, щоб шокуючі події минулого тижня більше ніколи не повторилися", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Пентагон перевіряє обставини хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб і з'ясовує можливу причетність Росії до її підготовки або проведення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme