UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чернігівський художник розмалює онкодиспансер

 Сергій Тонканов створив композицію безкоштовно, а отриманий за неї приз вирішив передати онкодиспансеру

Чернігівський художник розмалює онкодисп…

Чернігівський митець Сергій Тонканов створив мурал для обласного онкодиспансеру. Про це повідомляє Depo.Суми з посиланням на "ЧЕline".

Як розповів головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, у межах реконструкції поліклінічного відділення, що розпочалася минулого року, виникла ідея не просто пофарбувати стіни, а наповнити їх життєвим змістом, щоб людина, прийшовши до медичного закладу, розуміла: рак – не вирок, на сьогодні є безліч прикладів одужання і незворотної капітуляції онкозахворювання.

"Подумалось, а чому б не намалювати життєстверджний мурал?! Тим більше, що такий різновид творчості доволі позитивно зарекомендував себе в усьому світі. А психологи довели, що масштабна візуалізація оптимістично мотивує людину", − зазначив лікар.

В конкурсі на кращий ескіз переміг молодий художник Сергій Тонканов. Роботи над муралом стартують у травні, щойно стіна прогріється. Сергій Тонканов створив композицію безкоштовно, а отриманий за неї приз – 5 тис. грн – разом із Борисом Дєдовим, який йому допомагав, Сергій вирішив передати онкодиспансеру. За словами адміністрації медичного закладу, гроші підуть на придбання інвентарю та фарби для створення муралу.

На настінній композицій будуть зображені ластівки.

"Коли я вперше глянув на будівлю онкодиспансеру, то зрозумів для себе, що це неодмінно повинні бути ластівки. Не знаю, чому, але ластівки. Пригадалось, як під час роботи над музеєм у Криму я перерив безліч літератури, що розкривала б символічну сутність якоря. Він символізує надію. І з ластівкою вийшло теж так, вона символізує надію. І коли літає високо – до доброї погоди і, сподіваюсь, до одужання", – коментує свій ескіз Тонканов.

Не обійшлося і без ложки дьогтю: у місті знайшлися громадяни, які були вкрай скептично налаштовані щодо необхідності створення такого різновиду художньої композиції, в соціальних мережах навіть засуджували створення такого проекту, мовляв, "краще б поміркували про безкоштовні бахіли".

"Ми вислухали всю критику, нам важлива думка кожного. Заклад постійно працює над оновленням матеріально-технічної бази, і всі побажання громадян щодо поліпшення обслуговування обов'язково будуть враховані. Втім, нам би хотілося акцентувати увагу на тому, що не хлібом єдиним люди опікуються, у них є душа, яка навіть у час складних випробувань жадає прекрасного. І завдання лікарів – дати надію, підставити плече, вдихнути життя і, якщо це потрібно, зруйнувати стереотипии", – акцентував увагу головлікар.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme