UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Житомирянам пропонують допомогу у встановленні сонячних батарей

Але вартість переобладнання даху під сонячну електростанцію може обійтися щонайменше в 10 разів дорожче за найбільшу компенсацію з бюджету

Житомирянам пропонують допомогу у встано…

До 20% від суми кредиту на придбання сонячних батарей зобов'язалися компенсувати з обласного бюджету депутати Житомирської облради жителям області, які хочуть встановити батареї в своїх домоволодіннях. А тим, хто побажає встановити у себе сонячні нагрівачі для води - 15%. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Житомирський кур'єр".

Відповідну ініціативу голови Житомирської обласної державної адміністрації Ігоря Гундича 6 квітня підтримала сесія Житомирської обласної ради.

Жителі області зможуть використовувати отриману за рахунок Сонця електроенергію для себе або продавати за "зеленим" тарифом.

Однак у цій справі є ліміт – відшкодовується не більше 50 000 грн. Вартість же переобладнання свого даху під сонячну електростанцію може обійтися щонайменше в 10 разів дорожче. Якщо ж спрямувати електроенергію, яку вироблятимуть сонячні батареї на живлення теплового насоса, який концентрує тепло надр Землі, то вартість такого "заощадження" наблизиться до ціни самого будинку, стверджує "Житомирський кур'єр".

Нагадаємо, на Вінниччині переможцем обласного конкурсну на кращий інвестиційний проект у сфері альтернативних джерел енергії визначено групу компаній Принца Саудівської Аравії Абдулли Бін Фахд Бін Ялаві Аль Сауд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme