UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запоріжці подивились фільм та виставку про "яєчну неділю" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Перегляд фотовистаки та документального фільму, присвячених подіям "яєчної неділі", відбулися в Запоріжжі сьогодні, 7 квітня

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Захід відбувся у приміщенні Запорізького обласного краєзнавчого музею в рамках фестивалю "Запоріжжя - місто з яйцями" та був присвячений третій річниці розрому сепаратистської акції в Запоріжжі.

У холі на четвертому поверсі музею були виставлені знімки з пам'ятної акції. Частину світлин, авторства Катерини Клочко, містяни вже бачили рік тому. Їнші фотографії, які зробив Володимир Красноголовий, експонувалися вперше. Подивитися на них прийшли активісти (зокрема учасники "яєчної неділі"), музейники, журналісти. Виставка працюватиме на постійній основі.

Після цього відвідувачі перемістилися до актової зали музею, не журналістка "Громадського ТБ Запоріжжя" Юлія Завада презентувала документальний фільм про ті події, зроблений на основі зйомок акції та спогадів учасників. Учасники жваво доповнювали побачене своїми власними спогадами.

На прохання організаторів виступив і кореспондент порталу Depo.Запоріжжя та історик Едуард Андрющенко, який розглянув "яєчну неділю" в якості події історії Запоріжжя та України.

Нагадаємо, протистояння запорізьких патріоів та сепаратистів, відоме "як яєчна неділя", відбулося на Алеї Слави 13 квітня 2014 року. Оточених проросійських активістів, яких захищала міліція, кілька годин поспіль закидували яйцями, зеленкою та борошном. Після цього активний сепаратистський рух у місті припинився.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme