UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатські депутати хочуть звільнити всю Нацкомісію за абонплату за газ

Закарпатська облрада вимагає від центральних органів влади повністю скасувати введену з квітня абонплату за газ

Закарпатські депутати хочуть звільнити в…

Про це Depo.Закарпаття повідомила прес-служба облради.

У п'ятницю, 7 квітня, відбулося позачергове засідання сесії облради, на якій депутати вирішили вимагати від центральних органів влади повністю скасувати введену з квітня абонплату за газ.

У зверненні до президента України, голови Верховної Ради та прем'єр-міністра України депутати облради висловили стурбованість нерозсудливою та непрозорою діяльністю державного регулятора у сферах енергетики та комунальних послуг - НКРЕКП, що спричинила соціальну напругу у суспільстві.

"З огляду на ту надзвичайно складну соціально-економічну ситуацію, в якій перебуває наша держава, депутати Закарпатської обласної ради VІІ скликання закликають невідкладно встановити на законодавчому рівні прозорі, зрозумілі та обґрунтовані правила регулювання ринку природного газу з метою зменшення встановлених тарифів для побутових споживачів", - йдеться у зверненні депутатів.

Пропозицію Геннадія Москаля – звільнити всю Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за введену з 1 квітня абонплату за газ - одноголосно підтримали обранці краю. Відтак Михайло Рівіс дав протокольне доручення виконавчому апарату облради внести необхідні редакційні та технічні поправки з метою доопрацювання тексту ухваленого рішення.

Нагадаємо, депутати Мукачівської міськради на позачерговій сесії прийняли рішення повернути управління газовими мережами місту.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme