Юристи Бічуча заблокували справедливий розділ "Агросвіту", - ЗМІ

Адвокати одного з акціонерів компанії "Агросвіт" Олександра Бічуча, переконали його не виконувати меморандум, який передбачав справедливий розподіл активів між двома акціонерами

Про це йдеться в публікації на сайті Форум, передає Depo.ua з посиланням на "Еспресо".

Так, в статті йдеться про те, що 9 березня акціонери компанії - Сергій Полумисний і Олександр Бічуч підписали меморандум про розподіл активів, припинення суперечок і судових переслідувань.

Однак за 10 днів Бічуч з подачі своїх юристів відмовився виконувати цей меморандум.

"Основний кістяк захисту Олександра Бічуча представляють кілька харківських адвокатів. Це Андрій Слюсар, В'ячеслав Савченко, Костянтин Прокоп'єв і Михайло Подус. Ці юристи примітні тим, що під час судових розглядів, пов'язаних з "Агросвітом" вдаються до будь-яких хитрощів, щоб повернути справу на свою користь", - йдеться в публікації.

Як приклад нечистоплотної поведінки адвокатів Бічуча перелічено кілька судових процесів, в яких Андрій Слюсар і його юристи надавали підроблені документи, фальшиві протоколи про збори акціонерів і т.д.

У статті йдеться про те, що ця діяльність не залишилася поза зоною уваги правоохоронців: за фактом підробки документів порушено кримінальну справу, де головними фігурантами є юристи з команди Слюсаря.

Також в публікації детально описується Андрій Слюсар. Незважаючи на те, що він є викладачем Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, його фінансові можливості значно перевищують викладацьку зарплату.

За інформацією автора, Слюсар використовує своє службове становище для того, щоб домагатися потрібних йому судових вердиктів, впливаючи на родичів суддів, які навчаються або викладають в університеті.

Як приклад в публікації наводиться спроба Андрія Слюсаря вплинути на суддю Руслана Гетьмана, - сина проректора з наукової роботи Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Анатолія Гетьмана.

Крім того, в статті згадується про зв'язок Слюсаря з головою Харківського апеляційного адміністративного суду Геннадієм Бершовим, про знайомство з яким говорить сам адвокат. "Якщо слова Слюсаря про дружбу з Бершовим - правда, не виключено, що адвокат звертається до нього для сприяння в справах "Агросвіту". Адже багато справ, пов'язаних з аграрною компанією, розглядаються саме в адміністративному апеляційному суді Харківської області, де головує Бершов", - припускає автор публікації.

У статті також йдеться про юридичну компанію "Gestors", співробітники якої, найняті для захисту інтересів компанії "Агросвіт", фактично встали на бік одного акціонера - Олександра Бічуча.

Так, один з цих юристів - Роман Лень, - незаконно передав під заставу 100% корпоративних прав українській дочці "Агросвіт-лімітед" - "АПА Агросвіт", - кіпрській компанії "Борітісано". Ця фірма належить цивільній дружині Олександра Бічуча Ганні Коломенській.

Пізніше Лінь провів загальні збори учасників "АПА Агросвіт", на якому виключив "Агросвіт-лімітед" зі складу учасників, а замість цього включив туди "Борітісано". Нібито на виконання договору застави по передачі корпоративних прав.

А інша співробітниця "Гесторс", яка до цього працювала в юридичній фірмі "Софаклеус", що представляє інтереси Бічуча на Кіпрі, Ольга Лазарєва, - заблокувала подану до Мін'юсту скаргу на відчуження корпоративних прав.

Така діяльність юристів Бічуча, - йдеться у статті, - звела нанівець спроби двох акціонерів "Агросвіту" вийти на компромісний і взаємовигідний варіант.

Нагадаємо, корпоративний конфлікт в "Агросвіті" між двома акціонерами, кожному з яких належить по 50% акцій, широко висвітлювався у місцевих та центральних ЗМІ. Сергій Полумисний запропонував Олександру Бічучу вийти зі спільного володіння компанією і розділити активи. Однак той доклав всіх зусиль, аби забрати собі всю компанію повністю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme