UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Волиньвугілля" більше не банкрутять

Суд припинив банкрутство "Волиньвугілля"

Як повідомляє Depo.Львів, Рівненський апеляційний господарський суд скасував ухвалу Господарського суду Волинської області від 21 лютого, якою той почав банкрутство державного підприємства "Волиньвугілля".

Про це сказано в постанові суду апеляційної інстанції від 28 березня, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Держпідприємство перебувало в процедурі банкрутства з 2 березня.

Апеляцію на рішення суду про початок банкрутства подало Міністерство енергетики й вугільної промисловості.

Апеляційний суд дійшов висновку, що суд першої інстанції не мав права відкривати справа про банкрутство, оскільки це суперечить перехідним положенням закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнанні його банкрутом", які вводять обмеження на відкриття справ про банкрутство відносно шахт і збагачувальних фабрик, у статутних капіталах яких частка держави становить не менш ніж 25%.

Банкрутство було почато за позовом держпідприємства "Регіональні електричні мережі", що з 7 грудня 2015 року також перебуває в процедурі банкрутства.

Безперечні сумарні вимога ДП "Регіональні електричні мережі" до "Волиньвугілля" становлять 12,7 млн гривень, при цьому до первісного позову "Регіональних електричних мереж" приєдналися ТОВ "Інститут екологічних технологій Донбасу" (вимоги - 856,8 тис. гривень) і НП "Схід-Інвестбуд-Сервіс" (477,2 тис. гривень).

Позов про банкрутство ДП "Волиньвугілля" був поданий на початку лютого паралельно з позовом до державного вуглевидобувного підприємства "Львіввугіля".

"Регіональні електричні мережі", так само, як "Львіввугілля" і "Волиньвугілля", перебуває у віданні Міністерства енергетики й вугільної промисловості.

ДП "Регіональні електричні мережі" займається поставками електроенергії на вугільні шахти.

Наприкінці 2015 року Господарський суд Київської області почав процедуру його банкрутства за заявою самого підприємства.

У 2016 році ДП "Волиньвугілля" добуло 185,424 тис. тонн вугілля газової групи.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme