Вчені знайшли другу Венеру

Міжнародна група астрономів знайшла екзопланету, схожу на Венеру. Вона віддалена від Землі на 219 світлових років і обертається навколо низькотемпературної зірки Kepler-+1649, яка в п'ять разів менше Сонця

Вчені знайшли другу Венеру…

Стаття вчених опублікована в журналі The Astronomical Journal, повідомляє Depo.ua з посиланням на Phys.org.

Вчені виявили планету Kepler 1649b за допомогою космічного телескопа "Кеплер". Вона обертається навколо свого сонця всього лише за дев'ять днів. Така близька до зірки орбіта сприяє тому, що потік одержуваної небесним тілом світлової енергії в 2,3 рази перевершує той, що потрапляє на Землю. На самій Венері він лише в 1,9 рази більше земного.

Kepler-один тисяча шістсот сорок дев'ять відноситься до того типу зірок, які найбільш часто зустрічаються у Всесвіті. M-карлики червоні і тьмяніші, проте в їх зоні населеності знаходяться планети, які, на думку вчених, більше схожі на Венеру, ніж на Землю. На цих зірках можуть відбуватися постійні сонячні спалахи, які роблять небесні тіла непридатними для життя.

За словами астрономів, дослідження венероподібних об'єктів дозволить зрозуміти, чому, незважаючи на подібну масу, одні планети стають занадто жаркими, а на інших може існувати рідка вода.

Довідка: Венера - друга від Сонця планета, атмосфера якої складається з вуглекислого газу. Її огортають хмари сірчаної кислоти, а температура біля поверхні становить 467 градусів Цельсія. Причиною такого високого значення є парниковий ефект.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme