В Європі пояснили, як працюватиме безвіз для жителів анексованого Криму

Жителі окупованого Криму зможуть поїхати до ЄС без віз тільки з біометричними паспортом України

У Європейському Союзі нагадали, що не визнають анексію Криму Росією, і роз'яснили, що громадяни України, які проживають на території тимчасово окупованого півострова, зможуть поїхати до ЄС без віз тільки при наявності українського біометричного паспорта – заявив прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давид Стулік, повідомляє Depo.ua з посиланням на Український тиждень.

"ЄС в рамках невизнання незаконної анексії Криму не визнає також і паспорта, які були видані в Криму після анексії, тобто з цими паспортами не можна в'їхати на територію ЄС. Можна тільки з паспортом України або з тими паспортами Російської Федерації, які були видані консульствами РФ на території Криму раніше", - сказав Стулік.

Він також зазначив, що ЄС буде робити все для того, щоб громадяни України, які проживають на території тимчасово окупованого Криму, могли приїхати на материкову частину України і отримати біометричний паспорт, або зробити візу в паспорті старого зразка.

"Консульства ЄС отримали вказівку, не видавати візи в паспорти РФ, які були видані після анексії. Всі ці люди є громадянами України і повинні покладатися на візу в Україні", - уточнив Стулік.

Нагадаємо, 6 квітня Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Невдовзі стало зрозуміло, як саме працюватиме безвіз для українців.

Пізніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що громадяни України зможуть їздити без віз не лише в 26 країн Європейського Союзу, а й ще у чотири інші європейські країни.

А лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав не давати безвіз зрадникам з Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme