UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В якому районі Закарпаття цьогоріч виросло найкраще "писанкове" дерево

В Ужгороді проходить третій обласний фестиваль-конкурс "Воскресни, писанко!"

В якому районі Закарпаття цьогоріч вирос…

На площі Народній втретє обрали найкраще "писанкове" дерево, пише Depo.Закарпаття з посиланням на офіційний сайт Геннадія Москаля.

На головній площі Закарпаття свої роботи на 54-х "писанкових" деревах представили команди з усіх куточків Закарпаття. А це тисячі писанок, виготовлених дитячими руками в сучасних та старовинних техніках розпису. Поруч із виробами влаштували й майстер-класи писанкарства, щоб кожен охочий мій ознайомитися з процесом виготовлення символу Великодня.

Призерів конкурсу на найкраще писанкове дерево визначили в трьох номінаціях: серед місцевих органів управління освітою, професійно-технічних та навчальних закладів обласного підпорядкування. Серед критеріїв оцінювання – різні техніки виконання писанок, відповідність регіональним традиціям у розписі, орнаменті, колористиці. Крім цього оцінювали й оригінальність конструкції дерева.

Відтак переможцями конкурсу стали управління освіти, молоді та спорту Рахівської РДА, Перечинський професійний ліцей та Перехрестівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат.

Цьогоріч вперше в рамках обласного фестивалю провели й конкурс у номінації "Великодній рушник", переможцем якого визначили Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

Також вперше в атріумі Закарпатської ОДА розгорнули тематичну виставку рушників – вироби освітян та їхніх вихованців. У фойє також експонується і великодня фотовиставка.

Милуватися писанками на площі Народній в Ужгороді, а також оглянути виставку у фойє Закарпатської ОДА всі охочі можуть до Великодня – 16 квітня.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme