В ОБСЄ фіксують зменшення кількості обстрілів на Донбасі на 20%

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про зменшення кількості обстрілів впродовж останнього тижня на Донбасі на 20%

Як передає Depo.Донбас, про це повідомив перший заступник глави місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"Минулого тижня, наприклад, було зафіксовано 29 випадків обмеження свободи нашого пересування: 9 раз в підконтрольних уряду районах і 20 раз в районах, які не контролюються урядом", - сказав він.

Він зазначив, що у двох випадках на окупованій території Донеччини бойовики застосовували насильство: стріляли в безпосередній близькості до спостерігачів.

За його словами, на околицях окупованого Луганська бойовики "ЛНР" 5 квітня обстріляли зі стрілецької зброї безпілотник місії, який все ж таки встиг зафіксувати численну невідведену важку техніку терористів.

Хуг підкреслив, що спроби перешкоджання моніторингу місії підривають можливість підтвердити виконання досягнутих домовленостей.

Він також повідомив, що минулого тижня СММ зафіксувала зменшення кількості обстрілів на 20% порівняно із попереднім тижнем. При цьому Хуг додав, що "попри зменшення вогню в суботу, у наступні дні кількість обстрілів почала зростати".

Також повідомляється, що місія спостерігачів ОБСЄ зафіксувала минулого тижня майже 200 одиниць забороненої зброї по обидві лінії зіткнення.

Як повідомлялося раніше, СММ ОБСЄ заявила про загибель 6 цивільних осіб на Донбасі з 31 березня по 7 квітня 2017 року.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme