Укроборонпром запускає платформу розвитку інновацій

Для розробників в сфері оборонних технологій в Україні розпочала роботу платформа розвитку інновацій

Відтепер інноваційні проекти в оборонній сфері можуть бути профінансовані для випуску готової продукції за умови перемоги у відборі на сайті платформи, повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний сайт Укроборонпрому.

"Створена за підтримки державного концерну "Укроборонпром" платформа розвитку інновацій розпочала роботу в активному режимі – системна робота розвитку інноваційних оборонних технологій відбуватиметься в просторі технопарку UNIT.park. Відповідні домовленості по співпраці досягнуто 6 квітня", – йдеться в повідомленні.

В свою чергу заступник генерального директора з зовнішньоекономічної діяльності ДК "Укроборонпром" Денис Гурак зазначив, що "Укроборонпором" запрошує всіх бажаючих до співпраці на новому електронному майданчику.

"Минулого року ми поклали початок реформуванню оборонно-промислового комплексу України та почали створення унікального інноваційного майданчику оборонних технологій. Відсьогодні ми розпочинаємо новий етап її роботи та запрошуємо до співпраці усіх бажаючих В Україні запрацювала", – заявив заступник гендиректора.

Він додав, що агенція "Платформа розвитку інновацій" була створена для того, щоб об'єднати зусилля розрізнених команд розробників, експертів та інвесторів, надати їм можливість системно і на прозорих комерційних умовах виробляти інноваційні розробки для української армії та іноземних партнерів.

Як повідомляється, платформа стане майданчиком з усією необхідною інфраструктурою і експертизою для відбору на прозорій конкурсній основі перспективних ідей розробників з українських вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, конструкторських бюро і підприємств. Щоб запустити в серійне виробництво найбільш актуальні з відібраних розробок, платформа буде залучати інвесторів у кожен відібраний проект.

Всі розробники будуть знаходитися в рівних умовах, а процес відбору та розвитку проектів буде висвітлюватися на сайті платформи та в ЗМІ. На найближчий час пріоритетними для платформи будуть розробки, які можна розвинути до стадії серійного виробництва і постановки на озброєння за менш ніж два роки. Відбір онлайн заявок на реалізацію інноваційних оборонних проектів вже здійснюється через веб-сайт агенції.

Ініціатором та розробником концепції роботи платформи у 2016 році виступило державне зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт" за підтримки "Укроборонпрому" та координацією експертів Києво-Могилянської бізнес-школи. Для забезпечення оперативного супроводу розробок – від ідеї та дослідних зразків до серійного виробництва і постановки на озброєння, оптимальним форматом організації агенції було обрано приватно-державне партнерство на основі моделі "Офісу головного вченого" (Ізраїль). Фінансувати роботу офісу агенції будуть українські та іноземні інвестиційні фонди, домовленості з якими наразі фіналізуються.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme