Українців попередили про ретельні перевірки на кордонах ЄС

В Євросоюзі відсьогодні почав працювати новий регламент, спрямований на підвищення безпеки, тому можливі ретельні перевірки

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Depo.ua.

При цьому Клімкін зазначив, що це жодним чином не стосується вчорашнього голосування Євросоюзу за надання безвізу Україні.

"Саме з сьогоднішнього дня працює новій регламент ЄС, який спрямований на підвищення безпеки. Це означає, що він працює не тільки для громадян України, але абсолютно для всіх. Це означає, що можуть бути додаткові перевірки, цільові перевірки, порівняння даних з шенгенським реєстром, з національними реєстрами. Тому, якщо ви на хвилину більше перетинаєте кордон – не хвилюйтесь. Це аж ніяк не пов'язано з запровадженням безвізового режиму чи іншими процедурами", - сказав міністр.

Нагадаємо, що 6 квітня Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Наступний крок - затвердежння безвізу Комітетом постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER), тобто послами ЄС. Остаточне рішення має ухвалити Рада Євросоюзу 11 травня. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування, тобто вже у червні.

За даними МЗС України, безвізовий режим дозволить українцям вільно відвідувати 26 країн ЄС, а також ще чотири інші європейські країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme