UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Запоріжжі допустима норма фенолу в повітрі перевищена у понад три рази

Шалені викиди фенолу у повітря зафіксовані у Заводському районі Запоріжжя упродовж минулого тижня - з 31 березня по 6 квітня

У Запоріжжі допустима норма фенолу в пов…

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжяз посиланням на обласний лабораторний центр МОЗ України, фахівці якого упродовж тижня перевіряли повітря у Дніпровському і Заводському районах Запоріжжя.

Максимальні перевищення граничнодопустимого вмісту фенолу у повітрі були зафіксовані 3 квітня на вулиці Зразковій. Гранична норма фенолу тут була перевищена в 3,1 рази. Це найбільше перевищення, про які повідомляв лабораторний центр упродовж останнього року. Окрім того, на цієї ж вулиці були зафіксовані перевищення по сірковуглецю - в півтора рази, сірководню - в 1,23 рази, пилу - в 1,68 рази. А 5 квітня на вулиці Фундаментальній були зафіксовані перевищення граничної норми по пилу - 1,46 рази, фенолу - півтора рази, сірководню - в 1,11 рази.

Нагадаємо, Запоріжжя упродовж березня потерпало від пилу, через те, що з доріг обласного центру досі не прибрали протиожеледну суміш.

Також нагадаємо, фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов'язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легень. Сірководень – дуже токсичний газ, який навіть у незначних концентраціях подразнює дихальні шляхи і очі. Сірковуглець отруйний. При отруєнні виникають головний біль, запаморочення, судоми, втрата свідомості.

Чим труїли запоріжців упродовж минулого тижня, можна подивитися тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme