У Харкові влаштували облаву на любителів рідкісних рослин

Харківські правоохоронці виявили торговців червонокнижними рослинами

Як повідомили Depo.Харків у відділі комунікації ГУНП в Харківській області, під час рейдів спільно з екологічною інспекцією правоохоронці перевіряли місця ймовірного продажу червонокнижних рослин – території біля станцій метро, ринки.

За відомостями поліції, в основному громадянами здійснювався продаж цибулі ведмежої, яка занесена до Червоної книги України, та проліски дволистої, яка підлягає особливій охороні на території Харківської області.

Так, за ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях) складено 4 адмінпротокли, за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу) – 6.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 88-1 КУпАП, порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1700 грн) з конфіскацією об'єктів рослинного світу. Ті ж дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн до 3655 грн).

Як повідомляв Depo.Харків, у Харківській області рятувальники ліквідували 35 пожеж в екосистемах

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme