У Харкові ліквідували "конверт" із обігом у понад 124 млн грн

У Харкові правоохоронці ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр

Як передає Depo.Харків із посиланням на першого заступника начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрія Бєжанова, співробітники податкової міліції Харківщини спільно із працівниками прокуратури Харківської області ліквідували черговий конвертаційний центр із загальним обігом у понад 124 млн грн.

За відомостями Бєжанова, правоохоронці встановили, що 35-річний мешканець Харківської області та шість його помічників налагодили незаконну діяльність фіктивних підприємств, за допомогою яких формувався податковий кредит та надавалися послуги підприємствам реального сектору економіки з переводу безготівкових коштів у реальні гроші. Послугами "конвертаторів" користувалися реальні підприємства,переважно Харківської та Київських областей.

"Створивши протягом 2015-2017 років 8 фірм, вказані підприємці змогли вивести в тіньовий обіг понад 124 млн грн. За попередніми підрахунками і втрати бюджету тільки з ПДВ становлять близько 20,6 млн грн. В ході досудового розслідування з'ясовано, що за свої послуги "конвертатори" брали від клієнтів винагороду в розмірі 5-7% від загального обороту", - зазначив Бєжанов.

Також встановлено, що для максимального приховування своєї незаконної діяльності, "конвертатори" здійснювали передачу готівки не в своєму офісі, а за допомогою банківських скриньок.
Під час слідчо-оперативних заходів було виявлено та вилучено печатки підприємств "конвертаційного центру", комп'ютерну техніку, ключі електронної звітності, банківські картки, мобільні телефони та документацію, в якій містилася інформація щодо обороту, замовників та відомості про фіктивні підприємства.

Крім цього, виявлено та вилучено грошові кошті у національній та іноземній валюті, загальна сума яких у гривневому еквіваленті складає понад 3 млн 586 тис грн.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові організаторів "конверту" підозрюють у фінансуванні терористів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme