Суд закрив "представництво "ДНР" у Чехії

Обласний суд в місті Острава прийняв рішення про початок процедури ліквідації "Представницького центру ДНР" на території Чехії, який очолює громадянка Чехії Нела Лискова

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Hlidacipes.org.

Суд прийняв це рішення з другої спроби. Міністр закордонних справ Чехії вимагав судової заборони ще минулої осені, але тоді суд запросив додаткову інформацію.

"Голові організації було направлено рішення ініціювати процедуру", - сказав представник обласного суду в Остраві.

Інформацію про рішення суду підтвердила і сама Лискова. "В даний час я отримала документ про порушення провадження у справі про ліквідацію посольства Донецької народної республіки", - написала вона на одному з проросійських сайтів.

З ініціативою про закриття "консульства ДНР" у вересні минулого року виступив глава МЗС Любомир Заоралек, але суд в лютому попросив доповнити скаргу і роз'яснити деякі твердження.

"Міністр закордонних справ заявив, що створення цього об'єднання суперечить нормам міжнародного права, які згадуються в Конституції Чеської Республіки, зокрема, зобов'язання поважати територіальну цілісність інших країн", - заявив представник чеського МЗС.

У відомстві також наголосили, що Лискова несанкціоновано використовувала титул "Почесний консул", який процедурно знаходиться у веденні МЗС, таким чином обходячи закон по відношенню до Віденської конвенції про консульські зносини.

Нагадаємо, у Чехії в місті Острава 1 вересня відкрився представницький центр "ДНР".

29 вересня стало відомо, що крайовий суд в місті Остраві в Чехії повідомив, що виніс попередження громадському об'єднанню "Представницький центр "ДНР", що в разі порушення чинного чеського законодавства буде розпочато процедуру його ліквідації.

Організатори "Представницького центру ДНР" в Чехії мають зв'язки з російськими організаціями, що фінансуються Кремлем.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme