Стало відомо, коли відкриють площу Митну у Львові

Тут будуть оригінальні зелені насадження та сухий фонтан

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Львівська газета, оновлену площу Митну після реконструкції відкриють до Дня міста Львова – 3 травня.

Зараз тут працюють над озелененням, тож площа перетвориться на фруктовий квітучий сад, схожий на Бернардинський.

За словами керівника відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олександри Сладкової, на площі Митній вже встановили перший у Львові сухий фонтан. Його особливість у тому, що він буде пішохідним та не створюватиме незручностей взимку, коли не функціонуватиме. До того ж, такий фонтан – безпечніший для довкілля: у Європі, наприклад, вже давно забули про звичні фонтани, адже в чаші назбирується дуже багато бруду і з неї виходять величезні випаровування – близько 20% у спекотний день.

Зараз на Митній тривають фінальні ремонтні роботи у підземному переході та на фасаді Музею Пінзеля. Також монтують нові лавки та озеленюють площу за проектом німецького ландшафтного дизайнера.

"На площі Митній буде дуже багато "квіткового" простору для прогулянок. Тут цвістимуть райські яблуні, сакури, груші, мигдаль, які тішитимуть очі львів'ян. Ці дерева не дають великих плодів, тож і загнивати нічого не буде", – розповідає Олександра Сладкова.

Нагадаємо, реконструкція площі Митної тривала майже 2 роки, а вартість робіт – близько 6 мільйонів гривень. За ці кошти площу понизили, замінили верхнє покриття та усі комунікації, оновили фонтан, а також вмонтують нові вуличні меблі та висадять зелені насадження.

У Садового випробовують нетрадиційний фонтан з хлопчиком.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme