UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ще один український банк визнаний неплатоспроможним

7 квітня 2017 року правління Нацбанку прийняло рішення "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Фінбанк" до категорії неплатоспроможних"

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Нацбанку.

"За результатами діагностичного обстеження ПАТ "Фінбанк", проведеного станом на 1 квітня 2016 року, правління Нацбанку у жовтні 2016 року затвердило необхідний обсяг докапіталізації банку. "Фінбанк" подав до Нацбанку програму капіталізації, яка передбачала виконання низки заходів з метою докапіталізації банку, але станом на 1 квітня 2017 року ці заходи не виконані. Таким чином, "Фінбанк" не забезпечив подання реалістичної програми капіталізації", - говориться у повідомленні.

"Невжиття банком та акціонерами ПАТ "Фінбанк" запланованих заходів призвело до погіршення його фінансового стану. Зокрема, непогашення позичальниками заборгованості за кредитами спричинило необхідність доформування резервів під кредитні ризики, що призвело до збитків та зменшення розміру регулятивного капіталу. Капітал банку набув від'ємного значення: -320 млн грн. Це, у свою чергу, спричинило порушення економічних нормативів. Також непогашення позичальниками заборгованості за кредитами призвело до неспроможності ПАТ "Фінбанк" виконувати зобов'язання перед вкладниками та кредиторами", - зазначили в Нацбанку.

"У зв'язку із невизначеністю щодо можливих напрямів і джерел подальшої капіталізації акціонерами ПАТ "Фінбанк" було прийнято рішення про ліквідацію банку та подано відповідний пакет документів до Нацбанку. НБУ повідомив банк про неможливість погодження ліквідації ПАТ "Фінбанк" за рішенням його власників у зв'язку з невідповідністю обраних голови та членів ліквідаційної комісії вимогам законодавства.

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 99% вкладників ПАТ "Фінбанк" отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів суму у 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої Фондом. Загальна гарантована сума відшкодування сягає 2.9 млн грн", - заспокоїли вкладників у НБУ.

Власником істотної участі в банку є український бізнесмен, колишній депутат-есдек Олександр Грановський (79.66%).

Нагадаємо, що раніше були визнані неплатоспроможними "Автокразбанк", "Західінкомбанк", "Південкомбанк", "Реал Банк".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme