Райхель заявив, що уряд Німеччини підтримує його у скандальному питанні про вибори на Донбасі

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель повідомив, що німецький уряд підтримує його позицію щодо відновлення контролю України над українсько-російським кордоном на Донбасі "наступного дня після проведення місцевих виборів в окупованих районах"

Як пише УНІАН, про це він сказав під час панельної дискусії "Європа: зіткнення інтересів" в рамках 10-го Київського безпекового форуму, передає Depo.Донбас.

Повідомляється, що посол зазначив, що не хоче обговорювати раніше висловлені ним припущення, про вибори на Донбасі, які можуть відбутися в присутності російської армії.

Зазначається, що у той же час дипломат вважає, що положеннями Комплексу заходів з виконання Мінських угод передбачений процес відновлення контролю України над її державним кордоном, який повинен початися наступного дня після місцевих виборів.

"Це не є тим документом, який я розробив. Це погоджено всіма тими сторонами, які поставили підписи ", - підкреслив посол.

При цьому він зазначив, що отримав підтвердження з Берліна, що німецький уряд підтримує його позицію.

"Мені підтвердили з Берліна, що я маю повну підтримку мого уряду щодо того, що я сказав ", - додав Райхель.

Нагадаємо, що 7 лютого 2017 року посол Німеччини в Україні заявив, що російські війська – не перепона виборам на Донбасі.

Він також звинуватив Україну в невиконанні Мінських угод.

У зв'язку з цим парламентські фракції зажадали пояснень від німецького посла.

Зрештою Райхель пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися за присутності там російської армії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme