Ракетний удар США по силах Асада - відхід від провальної політики, - Маккейн

Голова комітету Сенату США з питань Збройних сил сенатор Джон Маккейн висловив сподівання, що ракетний удар по авіабазі сирійських урядових сил стане лише початком відходу Вашингтона від провальної політики в Сирії

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News, передає Depo.ua.

"Я маю сподівання, що ми могли би поновити нашу підтримку вільної сирійської армії, встановити заборонені для польотів зони та просунутися вперед. Це (ракетний удар – ред.) дуже важливий сигнал, але це початок відходу від провальної політики, яка тривала протягом останніх восьми років", - зауважив сенатор.

Маккейн також підкреслив, що президент Трамп, віддавши наказ про застосування зброї, довірився "найсильнішій" команді з питань національної безпеки. Водночас, законодавець зауважив, що не має впевненості, чи буде президент прислуховуватися до них і надалі, але це рішення, за його словами, стало результатом "колективного мудрого підходу" людей, які мають великий досвід.

Маккейн також назвав президента Росії Путіна, який продовжує підтримку режиму Асада, "старим злочинцем з КДБ", який розуміє лише тоді, коли проти нього застосовують силу.

"Якщо згадати про часи Рональда Рейгана: мир - через застосування сили. Президент учора ввечері продемонстрував силу", - зауважив американський сенатор.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей..

У зв'язку з цим Росія відмовилася від співпраці з США для запобігання інцидентам в небі над Сирією у відповідь на американський удар по сирійській авіабазі.

За даними Міноборони Росії, внаслідок удару США по сирійські авіабазі було знищено навчальний корпус, склад матеріально-технічного майна, їдальня, а також шість літаків "Міг-23", які перебували на ремонті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme