Путін скликав екстрений Радбез через Сирію (ОНОВЛЕНО)

Президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами російської Ради безпеки, присвячену нічному удару США по сирійській авіабазі

Про це на брифінгу заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає Depo.ua.

"Президент працює в Москві, сьогодні він проведе оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки. (Про це) ми повідомимо вам, хоча можна зараз вже сказати, що нарада буде проведена у зв'язку з ракетними ударами, які США вночі завдали по Сирії", - сказав речник Кремля.

Згодом він поінформував, що на нараді було висловлено глибоку стурбованість "у зв'язку з неминучими негативними наслідками подібних агресивних дій для спільних зусиль щодо боротьби з тероризмом".

Також, за словами Пєскова, на засіданні Радбезу Росії було висловлено співчуття у зв'язку зі шкодою для двосторонніх російсько-американських відносин.

Нагадаємо, що в ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб.

У зв'язку з цим Росія відмовилася від співпраці з США для запобігання інцидентів в небі над Сирією у відповідь на американський удар по сирійській авіабазі.

За даними Міноборони Росії, внаслідок удару США по сирійські авіабазі було знищено навчальний корпус, склад матеріально-технічного майна, їдальня, а також шість літаків "Міг-23", які перебували на ремонті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme