Порошенко погодив компенсацію 50% вартості житла ветеранам АТО і вимушеним переселенцям

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект, який передбачає компенсацію з бюджету 50% вартості житла для учасників АТО та внутрішньо-переміщених осіб

Про це повідомляється на сторінці закону №4550 "Про внесення змін до статті 4 закону" Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва "(щодо реалізації державних житлових програм)" на сайті Верховної Ради, передає Depo.ua.

Зокрема, законопроект передбачає розширення категорії одержувачів державної підтримки в розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту ветеранам АТО і родичами осіб, які загинули в АТО.

Крім того, буде збільшена ставка фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла з 3% до 7%.

До переліку таких одержувачів також увійдуть внутрішньо переміщені особи, чиє житло було зруйновано в результаті бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, законопроект №4550 був проголосований Верховною Радою в другому читанні 16 березня.

Також 31 березня президент Петро Порошенко доручив Міноборони протягом трьох років забезпечити житлом всіх випускників Національного університету оборони України ім. Івана Черняхівського, які виконують завдання в зоні АТО.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme