Покарати Корчак: Петренко вже підготував зміни до закону про НАЗК

Міністерство юстиції підготувало законодавчі зміни щодо діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє Depo.ua.

"Міністерство юстиції на виконання доручення прем'єр-міністра спільно з громадськими активістами розробило законопроект, і сьогодні ми будемо його презентувати. Об 11:30", – сказав міністр.

Петренко перерахував основні положення цього документу. Найпершим є питання зміни керівництва агенції.

"Ми прибираємо колективну безвідповідальність в системі НАЗК. Ми пропонуємо перезапустити конкурс, призначити нового керівника і уповноважених у цей орган", – зазначив Петренко.

В Мінюсті хочуть на рівні закону обмежити нарахування необґрунтованих премій керівникам НАЗК. Також передбачається зовнішній аудит діяльності НАЗК щороку.

Петренко пропонує Раді дати можливість тисячам державних службовців, які не змогли подати електронну декларацію вчасно, зробити це до 1 травня без притягнення до кримінальної відповідальності.

За словами глави Мін'юсту, уряд так само на рівні закону бере на себе відповідальність за безперебійну роботу реєстру на період конкурсу.

Нагадаємо, що сайт НАЗК з реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій влади, станом на 29 березня "лежав" уже четвертий день через технічні збої. Тоді у виступі під час засідання Кабміну голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що систему подачі декларацій "замовлили", щоб дискредитувати її орган. Водночас прем'єр Володимир Гройсман закликав увесь склад НАЗК піти у відставку.

Крім того, Корча та її підлеглі збурили суспільство і політикум тим, що виписували собі по 200 тис. грн премії за гарну роботу. Під час звіту 5 квтня її просто заганьбили у Верховній Раді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme