ОБСЄ: Бойовики пропускають через блокпости авто тільки по "пріоритетній смузі"

Члени моніторингової місії ОБСЄ спостерігали за ситуацією, в якій знаходиться цивільні особи, що перетинають лінію розмежування

Про це йдеться в звіті ОБСЄ за 5 квітня, передає Depo.Донбас.

Так, перебуваючи на блокпості "ДНР" біля Горлівки протягом півгодини, спостерігачі відзначили, що загальна черга взагалі не рухалася вперед, а по "пріоритетною смузі" повільно проїжджали автомобілі.

"Шість жінок сказали спостерігачам, що за майже 6-годинний період очікування черга так не просунулася вперед", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 2 квітня команда місії бачила снаряд, що не розірвався на дорозі між Горлівкою та селищем Майорське (45 км на північний схід від Донецька) відповідно. 5 квітня члени патруля СММ були присутні на цьому місці, щоб здійснити моніторинг планового вилучення снаряда, а також ротації російських офіцерів з СЦКК на блокпостах.

"Однак, російські офіцери з СЦКК повідомили СММ, що "ДНР" не надала гарантій безпеки для української групи з розмінування для вилучення снарядів, внаслідок чого ротація була скасована", - наголошується в звіті.

Також перебуваючи на КПВВ поблизу селища Майорське, контрольованого урядом, протягом 2.5 годин, команда СММ чула 14 вибухів невизначеного походження, 5 черг з великокаліберного кулемета, а також 5 черг і 9 пострілів зі стрілецької зброї. Всі ці порушення режиму припинення вогню відбулися на відстані 1-5 км на схід і південь.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme