Незламний: у Запоріжжі росте дуб із бетонним стовбуром

На запорізькій Хортиці росте дуб, стовбур якого на 80% знищений горе-туристами, природозахисники зробили дереву нове "тіло" - з бетону

Незламний: у Запоріжжі росте дуб із бето…

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів співробітник Національного заповідника "Хортиця" Сергій Василенко, передає портал Depo.Запоріжжя.

Запорізький дуб-"кіборг" зустрічає "у бетоні" уже дванадцяту весну. Геть понівечене дерево, стовбур якого був на 80% знищений людьми, адже горе-туристи розводили вогнища прямо і його середині, "полагодили" природозахисники і співробітники заповідника. Прибрали згорілі і гнилі частини всередині, а також комах-шкідників, потім зміцнили дерево бетоном. Роботи тривали півроку, жодних гарантій, що дубу вдасться допомогти, не було. Утім, зусилля природозахисників увінчалися успіхом. Дуб росте і зеленіє кожної весни, як символ незламності.

"Маючи більше 80% діаметра бетонного стовбура. Спалений і багаторазово покалічений, не маючи можливості уникнути небезпеки, він все-таки живий. І своїм бажанням жити він надихає інших допомагати йому у виконанні його бажання", - зазначив Василенко.

Нагадаємо, на запорізькій Хортиці триває найдивовижніша і найквітковіша пора року.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme