UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії суддя неетично розглянула справу свого коханця

Кваліфікаційна колегія суддів Липецької області розглянула подання голови Липецького облсуду про притягнення до дисциплінарної відповідальності мирового судді Усманского СУ №2 Оксани Плетньової

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Город 48".

Було встановлено, що суддя не взяла самовідвід по процесу, пов'язаного з її коханцем. 15 квітня 2015 року в суд надійшла надійшла заява від Пенсійного фонду, в якому містилося прохання про винесення судового наказу щодо Максима Мальцева.

Сума недоїмки по страхових внесок і пені на обов'язкове медичне і пенсійне страхування склала 27 408 рублів і 9 копійок. У заяві було зазначено повні анкетні дані відповідача.

Під час перевірки з'ясувалося, що на момент винесення судових актів суддя Плетньова і відповідач Мальцев були співмешканцями, виховували спільну дитину, народжену ще в 2007 році. Незважаючи на цю обставину, суддя не взяла самовідвід і розглянула суперечку.

Підсумком стала відмова у стягненні з коханця.

На засіданні колегії Оксана Плетньова повністю визнала свою провину, але пояснила, що не взяла самовідвід через те, що її відносини з Мальцевим офіційно не оформлені.

Кваліфікаційна колегія розцінила таку поведінку як порушення Кодексу суддівської етики, а сам факт говорить про недобросовісність.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme