Між США і Росією не може бути співпраці на основі довіри, - Клімкін

США не підуть на якісь домовленості з Росією, оскільки їй не можна довіряти

Про це журналістам заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає Depo.ua.

"Саме такі рішучі дії США повинні допомогти вирішити ту складну ситуацію, яка відбувається на Близькому Сході, у тому числі внаслідок залучення Росії", - зазначив Клімкін.

"Ми зробили чітку заяву. Ми будемо підтримувати наших союзників там, де вони працюють над політикою, яка заснована на принципах і цінностях і політикою, яка веде до стабільності. Якщо пам'ятаєте, за кілька днів до інавгурації Трампа я написав статтю для NYT, де сказав дві речі. Перша - що з Росією можна говорити лише з позиції сили і республіканський маніфест, схвалений перед виборами - "Мир через силу", - він однозначно працює. І ви бачите як працює нова адміністрація. І друге, я не вірю в якісь "сдєлки" чи щось на кшталт цього з Росією, оскільки їй не можна довіряти. Звичайно може бути якась ситуативна співпраця проти тероризму, але ніякої співпраці на основі довіри за визначенням бути не може", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, що в ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб.

У зв'язку з цим Росія відмовилася від співпраці з США для запобігання інцидентів в небі над Сирією у відповідь на американський удар по сирійській авіабазі.

За даними Міноборони Росії, внаслідок удару США по сирійські авіабазі було знищено навчальний корпус, склад матеріально-технічного майна, їдальня, а також шість літаків "Міг-23", які перебували на ремонті.

Згодом сирійські ЗМІ повідомили, що внаслідок ракетного удару загинули дев'ять людей, в тому числі четверо дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme