Мітингувальники прорвалися до міськради та домоглися скликання позачергової сесії

Наступною вимогою полтавців є усунення від влади очільника міста Олександра Мамая, його заступника та інших посадовців

Мітингувальники прорвалися до міськради…

Сьогодні, 7 квітня, полтавці з самого ранку прийшли до стін міськради, повідомляє кореспондент Depo.Полтава.

Трохи згодом – попрямували в середину мерії та зібралися з сесійній залі. Активістів закликали залишатися в залі засідань, поки депутати не зберуть позачергову сесію.

Депутат міськради Олександр Шамота заявив, що кількості присутніх депутатів достатньо для ініціювання позачергової сесії, чим вони зараз і займуться. Опозиційні фракції прийняли рішення про позачергову сесію, але тепер громадськість вимагає більше - усунення Мамая, Шевченка та Матковського від влади у місті.

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції.

Вчора, 6 квітня полтавці зібралися під стінами міськради. Активісти ненадовго перекрили рух транспорту і оголосили свої вимоги, зокрема щодо скасування дозволів на забудову в "Газетній арці", скликання позачергової сесії міськради і мораторію на розбудову МАФів.

Та мерія проігронувала вимоги мітингувальників, тож сьогодні, 7 квітня вони повернулися до стін міськради.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme