Лавров зайшовся піною через авіаудар США по Сирії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Вашингтон не спромігся навести якісь докази причетності президента Сирії Башара Асада до хіматаки в Ідлібі перед атакою на сирійську авіабазу в провінції Хомс

Про це Лавров заявив сьогодні на прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ СНД у Ташкенті, передає Depo.ua.

"(США) не спромоглися навіть якісь факти привести, посилалися тільки на фотографії, знову спекулювали на фотографіях дітей і спекулювали, звичайно, на свідченнях різних неурядових організацій, включаючи всім зрозумілих шахраїв з так званих "Білих касок", які займаються інсценуванням різних ситуацій, щоб потім провокувати дії проти сирійського уряду", - сказав Лавров.

"Уже зараз цитують ЗМІ такі радісні висловлювання колишніх функціонерів обамівської адміністрації про те, що тепер,... після цих ударів співпраця між Росією і США стає зовсім вже нереальною. Сподіваюся, що вони будуть осоромлені, хоча, безумовно, висновки свої ми для наших майбутніх відносин робитимемо", - додав він.

Лавров поінформував, що, за попередніми даними, внаслідок ракетного удару США по військовій базі в Сирії ніхто з російських військових не загинув.

"Що стосується жертв серед російських військовослужбовців, то про них мені нічого не відомо. Судячи з усього, таких жертв не було", - сказав російський міністр.

Нагадаємо, в ніч проти п'ятниці американські есмінці USS Porter і USS Ross випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

Пізніше стало відомо, що Росія відмовилася від співпраці з США для запобігання інцидентів в небі над Сирією у відповідь на американський удар по сирійській авіабазі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme