Країни Євросоюзу вже не змінять свою позицію щодо безвізу для України, - представник ЄС

Прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік виключає зміну позиції країн-членів ЄС щодо надання безвізового режиму українцям

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає Depo.ua із посиланням на УНІАН.

"Хочу сказати позиції із середини ЄС. Я думаю, що зараз можна бути поміркованим оптимістом, навіть реалістом, але ніколи не можна казати ніколи. Можуть відбутися надзвичайні події, які можуть змінити графік роботи європейських інституцій, можуть відбутися, не дай Боже, якісь трагічні події - і тоді порядок денний в середині ЄС може змінитись", - заявив він.

"Але якщо нічого такого не буде, я думаю, можна з впевненістю сказати, що дійсно це відбудеться (запрацює безвізовий режим між ЄС та Україною – ред.) до початку сезону відпустки, бо політичне рішення вже було прийнято", - додав Стулік.

"Постійний комітет представників ЄС, який готує рішення для Ради міністрів, вже сказав, що можна надати безвізовий режим в моменті, коли запрацює механізм призупинення. Він вже почав працювати. Рішення (затвердження безвізового режиму), яке має зробити цей комітет перед Радою ЄС, буде процедурним і формальним. Я собі не можу уявити таку ситуацію, коли б представники деяких країн зараз би змінили свою позицію. В середині ЄС це б викликало дуже бурхливі процеси, знаючи, як ЄС працює, я думаю, що так не відбудеться", - зазначив він.

Нагадаємо, 6 квітня Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Невдовзі стало зрозуміло, як саме працюватиме безвіз для українців.

Пізніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що громадяни України зможуть їздити без віз не лише в 26 країн Європейського Союзу, а й ще у чотири інші європейські країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme