Кабмін виділить ще 400 млн на "теплі кредити"

Уряд перерозподілить ще 400 млн грн, що були закладені на енергоефективні заходи, на програму кредитів з підвищення енергоефективності для населення – так звані "теплі кредити"

Про це повідомив під час форуму "Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики" прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Depo.ua.

"Ми направили на енергоефективність 800 млн, з яких 400 млн – на "теплі кредити". Ще 400 лишилося. Я зараз дам доручення міністру фінансів та віце-прем'єр-міністру Зубку щодо перерозподілу цих ресурсів на користь "теплих кредитів". Ми також маємо забезпечити прийняття парламентом необхідних енергетичних законів. Це відкриє шлях до наповнення Фонду енергоефективності на 100 млн євро", – зазначив Гройсман.

Прем'єр також наголосив, що необхідно пришвидшити процес монетизації субсидій.

"Перший крок – це монетизація для виробників енергії, а другий – це впровадження монетизації на рівні пільг та субсидій. У цьому році ми можемо замість клірингових розрахунків впровадити кошти серед виробників, а наступний етап, що може зайняти кілька років, - переведемо споживачів на монетизацію", – сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман назвав стабілізацію країни головним досягненням 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme