Хто зможе зняти з "Динамо" "Pink Floyd-прокляття"

Прийшов час для роздумів щодо нового виклику для київського клубу у вигляді якісних змін на тренерському містку "Динамо"

Юрій Лящук
Журналіст відділу Depo.Cектор
Хто зможе зняти з "Динамо" "Pink Floyd-п…

"ФК Pink Floyd Київ" - так обізвав столичний клуб тренер "Монпельє" Рене Жирар у далекому 2012 році, порівнюючи команду з англійською рок-групою. В даному контексті Жирар натякнув, що славні часи "Динамо" давно позаду, як і відомої групи.

Вже тривалий час в засобах масової інформації з'являються меседжі щодо зміни тренера столичного клубу, а разом і з ним стратегії його розвитку.

Depo.Сектор наведе аргументи щодо найбільш вдалого кандидата для посади головного тренера українського гранду.

Про якісного іноземного коуча потрібно на якийсь час забути, адже український футбол переживає не найкращі часи і навряд чи умовний Гвардіола захоче їхати в гості до напівживого українського клубу. Потрібно дивитись на речі реально і не забувати, що у нас є непогані тренери з українським паспортом і необов'язково з "динамівським серцем".

Так, мова йде про амбітного Григорія Григорчука, який вже встиг наробити шороху в Україні(ще за більш конкурентного чемпіонату), так і в Європі(подвиг "Чорноморця" в Лізі Європи). Тож які козирі в кишені Романа Григорчука перед невблаганним Ігорем Суркісом? Наведемо найбільш вагомі переваги Григорчука:

Досвід виступів у єврокубках. Сезон 2012/2013 став піковим в одеській кар'єрі Григорчука - 5-те місце в чемпіонаті одразу за грандами тогочасного періоду і, як результат, вихід у груповий етап Ліги Європи. Зайнявши 2-ге місце в єврокубковій групі, "Чорноморець" вийшов у плей-офф другого по силі турніру в Європі і там ледь не пройшов зірковий "Ліон". Цей розкішний період тренера ще довго буде жевріти у серцях вболівальників.
Варто зазаначити, що теперішня команда Романа Григорчука "Габала" також постійний учасник єврокубкових баталій, що лише додає "вістів" українському тренеру.

Вміння працювати під тиском. Якщо згадати дебют тренера в Азербайджані, то йому можна було тільки поспівчувати. Григорчука не критикував тільки лінивий, адже адаптація до нових реалій азербайджанського футболу тривала декілька місяців. Низка невдалих матчів зробили з нашого тренера образ невдахи, адже авансів було роздано йому дуже багато - виконувались трансферні забаганки Григорчука, після яких половина "Чорноморця" емігрувала в "Габалу". Як бачимо, український тренер гідно подолав кризовий період і регулярно добивається гідних результатів, як у першості Азербайджану, так і в Лізі Європи. Після приходу Григорчука, "Габала" постійно завершує в трійці кращих, а в поточному сезоні веде боротьбу за чемпіонство з "Карабахом". Також важливим аргументом є вихід "Габали" у фінал Кубка Азербайджану, що може принести Роману Йосифовичу перший трофей у кар'єрі.

Україномовний тренер без "динамівського серця". "Динамо" почало новий вектор розвитку з формуванням українського кістяка команди, що буде великим плюсом у комунікації на рівні гравець-тренер. Можна привести безліч прикладів, де банальне спілкування ставало перепоною у розумінні гравцем тактичних тонкощів гри. Згадати славнозвісну репліку Олега Блохіна в бік Юнеса Беланда і все здається не так вже й смішно, адже перекладач в побутових моментах може бути безсилим.

Роман Григорчук сучасний тренер з новітніми поглядами на футбол, і якщо в нього десь і є "конспекти Лобановського", то виписані тезисно з включенням туди власних думок. Григорчук може розбити цей "динамівський ланцюжок" і внести свою лепту в розвиток клубу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme