UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Харків'янин, у якого знайшли арсенал зброї, виявився "сибірським казаком"

Мешканці Харкова та Сум, у яких виявили арсенал зброї, займалися її виготовленням та збутом

Як передає Depo.Харків за інформацією прес-служби СБУ, зловмисники налагодили переобладнання стартових та газових пістолетів і револьверів у бойові.

"Вони за місцями проживання організували повний цикл виготовлення, закалювання та підгонки деталей, яких бракувало. Ділки, зокрема, виготовляли нарізні стволи, затвори, бойки, набої. Клієнтів організатори підшукували через інтернет, після надходження оплати на платіжні картки, вони надсилали замовнику товар поштовим відправленням", - сказано в повідомленні.

Крім арсеналу зброї, який виявили за місцями мешкання порушників, правоохоронці виявили металообробні станки для виготовлення комплектуючих і набоїв різного калібру.

"У ділків також вилучено 80 тисяч гривень, банківські картки для розрахунків з клієнтами та документи про здійснення поштових відправлень замовникам", - додали в СБУ.

У спецслужбі підкреслили, що один із затриманих ‒ громадянин Росії, який мешкає у Харкові. Він є активним прихильником так званого "русского мира" та членом російської організації "Сибирское казачье войско".

Як повідомляв Depo.Харків, у зловмисників вилучили понад 300 одиниць запчастин до вогнепальної зброї, автомат ППШ, гвинтівку "Мосіна" та запчастини до неї, комплектуючі до вибухових пристроїв, понад 20 одиниць обладнання для ремонту та виготовлення вогнепальної зброї.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme