Гройсман звинуватив Тимошенко у земельному "переборі"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розкрив деталі земельної реформи, яку наразі готує уряд

Про це він заявив в рамках Форуму "Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики", передає Depo.ua.

"Один з лідерів фракцій заявив про те, що Тимошенко у 2008-2009 році запропонувала законопроект, в якому пропонувала всеохоплюючий ринок землі, всім все можливо продавати іноземним компаніям, великим холдингам і так далі. Я вважаю, що це був шалений перебір, тому що треба в цьому питанні, надзвичайно чутливому для України, розібратись дуже професійно і дуже виважено", - сказав глава уряду.

"Ми напрацювали модель обігу землі зі Світовим банком, може бути запущено вже в 2018 році. Ту модель, яку ми можемо запропонувати, це фізичні особи-українці з обмеженням 200 гектарів - це може бути добрим початком якісної земельної реформи. Не треба тут поспішати, тому що якщо ми поспішимо, ми можемо отримати лише негатив від цієї реформи.

Нагадаємо, 3 квітня прем'єр Володимир Гройсман анонсував якісну земельну реформу, яка буде працювати в інтересах українців.

Крім того, МВФ очікує, що Верховна Рада схвалить закон про обіг земель сільськогосподарського призначення до кінця травня 2017 року та скасує мораторій на продаж земель сільгосппризначення з кінця 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme