Гройсман закликав переформатувати НКРЕ і повчив Вовка арифметиці

Національна комісія з регулювання ринку електроенергетики та компослуг, якою керує Дмитро Вовк, має прописати такий механізм розрахунку так званої абонплати на газ, щоб загальний рахунок споживачів не збільшився

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Форуму "Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики", повідомляє Depo.ua.

"Треба переформатувати НКРЕ. У нас в Кабміні не було дискусії, але настав час вивести роботу комісії на рівень", – вважає Гройсман.

Він вважає неправильним сам механізм нарахування абонплати за газ.

"Треба розуміти в ціні вартості газу, яка складова є транспортування і розподілу. Але коли ми бачимо, що у формулі, яка запропонована, замість 2+2 = 4 дорівнює 8, я після цих розрахунків вийшов відкрито і сказав: я не буду підтримувати це рішення, бо воно є неправильним і призводить до підвищення вартості газу для громадян. Але якщо в середині ціни на газ буде розподіл на транспортування і ціну газу – це абсолютно нормальна формула, але єдина умова: 2+2 має бути 4", - пояснив Гройсман.

Нагадаємо, що в Україні розгорівся скандал навколо так званої абонплати на газ, а насправді плати за його доставку, яку незалежний регулятор НКРЕ вирішив виділити в окремий платіж. Після таких змін сукупні видатки домогосподарств на газ на практиці мали підвищитися. Лише через скандал та несприйняття цієї ідеї в уряді, політикумі та загалом суспільстві рішення відклали на три місяці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme