Гройсман вимагає преференцій для українських виробників

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів перше засідання створеного восени минулого року Національного комітету відновлення промисловості України

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Треба на все дивитися з державницької позиції - позиції розвитку власного виробництва, а не імпорту. Я наполягаю на тому, аби давати переваги нашому виробнику. Я наполягаю на локалізації виробництва в Україні. Для мене важливо, аби в Україні були робочі місця і створювалася додана вартість. І це моя вимога", - сказав Гройсман.

Прем'єр наголосив, що промисловість - ключовий рушій розвитку економіки. Саме ступінь розвитку промисловості може дати відповідь на питання, який ресурс Україна зможе реінвестувати в розвиток кожного громадянина.

"Восени ми утворили Комітет відновлення промисловості. Нам важливо створювати продукт і представляти його на зовнішніх ринках", - сказав він.

За словами Гройсмана, саме Національний комітет має закласти основи інституційного розвитку вітчизняного виробництва.

У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, який також взяв участь у засіданні, додав, що нещодавно Мінекономрозвитку і торгівлі представило Експортну стратегію, яка окреслює, що саме і де Україна може представити.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme