Гройсман обурився блокуванням децентралізації на місцях

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що на місцях намагаються блокувати децентралізаційну реформу 

Про це він сказав на III щорічному круглому столі міських голів, передає Depo.ua.

"Я прийшов до центральної влади з єдиною метою – змінити систему управління держави на базі місцевого самоврядування...Нам заважами це робити, можливо, тому що хтось не розумів, а, можливо, хтось робив це, щоб зупинити реформу. Але сьогодні треба відзначити, що є не тільки місцеві громади, які об'єдналися і вони всі є успішними. Вони вже зібралися в асоціацію і починають працювати, щоб вдосконалювати свої знання і саму систему", - сказав глава уряду.

При цьому він відзначив, що представники об'єднаних громад скаржаться, що їх роботу досі намагаються блокувати на рівні районів. "Я їм сказав: "Знаєте чому?" Тому що те, що я робив як, наприклад, віце-прем'єр, як голова парламенту, як голова уряду, я це робив по власному переконанню. Це була моя ідея і тому нас не треба було змушувати, ми їх самі продукувати. А от на місцях це навпаки блокують, тому що хочуть більше на якомусь рівні узурпувати владу, щоб від них щось залежало. Це є неприйнятним", - заявив Гройсман.

Він переконаний, що сьогодні необхідно підвищити відповідальність на місцях, щоб інструменти, які має місцеве самоврядування, динамічно розвивались.

"Думки влади повинні співпадати з думками громади – лише тоді, коли ми діємо разом, ми будемо мати успіх. Дуже важливо, щоб громади почали створювати свої власні стратегічні програми для уявлення того, яким має бути результат через декілька років", - заявив прем'єр.

"Хочу підкреслити, що як прем'єр-міністр країни я залишаюся на позиції розвитку місцевого самоврядування та підтримки. Поки я буду при владі, місцеве самоврядування буде розвиватися", - наголосив Гройсман.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme