Чубаров пропонує створити міжнародний майданчик щодо Криму

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запропонував створити окремий міжнародний майданчик щодо Криму

Про це він заявив під час Години запитань до уряду в парламенті, передає Depo.ua.

За словами Чубарова, вчора в окупованому Сімферополі окупанти провели масштабну облаву на центральному ринку, в рамках якої затримували переважно кримських татар. Всього російські силовики затримали 80 людей, в яких взяли відбитки пальців та зразки на ДНК.

"Отже, пане міністре ( МЗС, - ред.) як у нас справи з реалізацією спільної ідеї, озвученої президентом України, щодо створення окремого міжнародного майданчика по Криму. Де? Коли? і в якому форматі розпочне свою роботу такий майданчик. Коли ми об'єднаємо всі питання пов'язані з відновлення територіальної цілісності України: Крим, Донбас і разом", - сказав Чубаров.

У свою чергу, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що міністерство працює з Радою Європи над створенням такого майданчику.

"До речі, стосовно вчорашніх подій ми вже повідомили наших друзів і партнерів з метою отримання відповідної жорсткої реакції. Ідея побудови окремого формату може бути на майданчику Великої сімки із залученням ЄС, або із залученням Женевського формату. У нас є згода всіх партнерів, крім Росії", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, 6 квітня в окупованому Сімферополі російські силовики влаштували облаву на центральному ринку. Згодом в Меджлісі повідомили про затримання близько 80 людей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme