Честь мундира: Житомирська поліція стверджує, що непричетна до "кришування" нелегальних бурштинокопачів

Головне управління Нацполіції в Житомирщині оприлюднило заяву, в якій відкидає звинувачення на свою адресу

Поліція Житомирщини стверджує, що не причетна до "кришування бурштинової мафії", в якому її звинувачували в деяких ЗМІ. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу ГУ НП в Житомирській області.

Йдеться про поширене 6 квітня окремими засобами масової інформації повідомлення щодо звинувачень на адресу керівництва Головного управління Національної поліції Житомирщини у "кришуванні бурштинової мафії". Керівництво житомирської поліції стверджує, що звинувачення безпідставне і не відповідає дійсності.

"6 квітня окремими Інтернет-виданнями було поширене повідомлення з посиланням на визначення Печерського районного суду м. Києва від 23 березня 2017 року", – йдеться у спростуванні.

Водночас у самій ухвалі Печерського районного суду м. Києва йдеться про клопотання слідчого Генеральної прокуратури про доступ до кримінального провадження, розпочатого у лютому 2017 року за фактом незаконної порубки дерев породи дуб поблизу с. Сущан Олевського району.

Жодних об'єктивних підстав для звинувачень у "кришуванні бурштинової мафії", а тим більше – фінансуванні терористичних організацій на окупованих територіях, немає. Подібні заяви є спробою дискредитації поліції як правоохоронного органу та розцінюються Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області як наклеп і свідоме перекручування фактів", – стверджує керівництво ГУ НП Житомирщини.

Керівництво Головного управління Національної поліції в Житомирській області звернулося до Генеральної прокуратури України із клопотанням щодо роз'яснення та надання достовірних відомостей за інформацією, що оприлюднена в окремих інтернет-виданнях.

Нагадаємо, у січні цього року в Олевську дві озброєні банди з'ясовували "бурштинові" стосунки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme