"Боже, бережи Америку": Що українці думають про "сирійський напад" США на Росію

Українські соцмережі жваво відреагували на ракетний удар по авіабазі в Сирії, де знаходиться, в тому числі, і російський контингент

 

"Боже, бережи Америку": Що українці дума…

Українські соцмережі цілком схвально поставилися до американської відповіді режиму Асада, тим паче що Асада підтримує й російська влада, повідомляє Depo.ua.

Нагадаємо, як повідомляв Depo.ua, авіаудар був завданий вночі 7 квітня з американських есмінців USS Porter і USS Ross в Середземному морі по авіабазі військ Башара Асада поблизу міста Хомс в Сирії, з якої була проведена хіматака.

Він став першою прямою військовою дією США проти режиму Асада в країні, в якій вже 6 років триває громадянська війна. Раніше США наносили удари в Сирії тільки в рамках боротьби проти терористичної організації ІДІЛ.

Виступаючи перед журналістами, президент США Дональд Трамп повідомив, що віддавав наказ нанести "цільовий військовий удар" по аеродрому, з якого була застосована хімічна зброя. Він назвав цей удар життєво важливим для інтересів національної безпеки США.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Вашингтон не спромігся навести якісь докази причетності президента Сирії Башара Асада до хіматаки в Ідлібі перед атакою на сирійську авіабазу в провінції Хомс.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme