Безвіз реально запрацює лише після перезапуску економіки, - Коновалюк

Більшість українців буде позбавлена можливості відвідувати Європу, незважаючи на позитивне рішення Європарламенту про надання Україні безвізового режиму

Про це у своєму блозі написав економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Обозреватель".

Експерт упевнений, що виконання владою умов МВФ, на яких вона взяла мільярдний кредит, веде країну до бідності – у людей не буде грошей на подорожі до Європи.

"Надання Євросоюзом безвізового режиму – безумовно, позитивна для українців подія. Але насправді переважна більшість українських громадян так і не зможуть цим скористатися. Причина – умови, на яких уряд взяв у МВФ черговий кредит", – пише Коновалюк.

Загалом Коновалюк назвав 11 умов МВФ, на які погодився уряд, що ведуть ведуть Україну до зубожіння. Зокрема, негативно на розвиток країни та платоспроможність людей вплине скорочення бюджетників, запровадження "соціальних" колекторів, розпродаж української землі та доприватизація об'єктів держвласності.

"Влада хоче скасувати держгарантії для вкладів у державних банках. Це означає, що держава відмовляє у захисті вкладів громадян. У держбанках лежать зарплати, пенсії, соціальні виплати – і ніхто їх не компенсує, якщо з банком щось трапиться", – зазначив Коновалюк.

Експерт упевнений, що відмова на вимогу МВФ від запуску державного експертно-кредитного агентства, знищення малого і середнього бізнесу та легалізація азартних ігор також сприятимуть зубожінню людей.

"У Меморандумі немає ані слова про підтримку промисловості та створення робочих місць. Це означає, що безвіз більшості наших співвітчизників ніколи не знадобиться", – підсумував Коновалюк.

Нагадаємо, що учора, 6 квітня, Європарламент проголосував за надання Україні безвізового режиму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme