UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Аваков заявив, що скандальне відео з Голубаном "не витримує жодної критики"

Служба внутрішньої безпеки МВС вивчить відео, на якому начебто зафіксований командир роти Юрій Голубан із терористами "ДНР"

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це сьогодні, 7 квітня, під час брифінгу в Сєвєродонецьку сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Звичайно, ми будемо перевіряти будь-яку інформацію. Якщо у нас є інформація, у нас вже займається перевіркою Служба внутрішньої безпеки", - наголосив Аваков.

За його словами, вчора, 6 квітня, фахівці центрального НДЕКЦ встановили, що відео, на якому зафіксований Голубан та командир батальйону "Восток" Олександр Ходаковський, змонтоване. "Ми вчора встановили через фахівців центрального НДЕКЦ, що відео змонтоване, не витримує жодної критики. Але це посіяло питання в суспільстві. Ми звернулися до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки, зоб вони провели незалежну перевірку. Наша Служба внутрішньої безпеки проводить паралельну перевірку, в тому числі з'ясовує, де знаходився в заявлений час наш офіцер", - підкреслив Аваков.

Він висловив подив тим, що деякі депутати Верховної Ради синхронно із Ходаковським зробили відповідні заяви про Голубана.

"Офіцер Голубан готовий пройти детектор брехні і готовий надати всю інформацію, що цікавить. А я питаю у тих, хто звинувачує: "А ви готові?", - сказав Аваков.

За словами міністра, Голубан воював на боці України, у 2015 році він був поранений під Мар'їнкою.

Нагадаємо, що вчора у Верховній Раді заступник голови фракції "Самопоміч" розповів про відео, на якому, за його словами, Голубан, "що в 2014 році перебував серед так званих бійців так званого батальйону "Восток", який складався зі зрадників насамперед з донецької "Альфи", був організованим тодішнім керівником донецької "Альфи" Ходаковським" "Самопоміч" теж звернулася через це до СБУ і ГПУ.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme