UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Адвокати засуджених бійців "Торнадо" вважають вирок незаконним

Представники державного обвинувачення та адвокати засуджених бійців розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" Головного управління МВС України в Луганській області заявили, що вирок суду незаконний

Адвокати засуджених бійців "Торнадо" вва…

Як передає Depo.Донбас, про це повідомив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко в ефірі "112 Україна".

"Ми поважаємо рішення Оболонського райсуду, але нами після аналізу вироку і вивчення даного вироку буде подана апеляційна скарга в Апеляційний суд міста Києва. Ми вважаємо, що дуже м'яке покарання даного звинуваченням", - сказав він.

Повідомляється, що у свою чергу адвокат засуджених Володимир Якимов заявив, що сторона захисту вважає "торнадівців" абсолютно невинними і по всім 12 засудженим буде подаватися апеляції.

"У нас як виходить, - притягти не змогли, зате дали всім максимальні строки, тобто це 7, 8, 9, 10, Онищенку – 11. За що? За те, що вони не робили? Я вважаю, що абсолютно незаконний вирок суду. Ми його будемо оскаржувати повністю", - заявив адвокат.

Нагадаємо, що 7 квітня 2017 року в Оболонському райсуді Києва оголосили вирок колишнім бійцям спецроти МВС "Торнадо".

Як повідомлялося раніше, 17 червня 2015 року затримано, а 18 червня було заарештовано вісьмох бійців роти "Торнадо" за підозрою у вбивствах, згвалтуваннях та інших важких злочинах, в тому числі і їхнього командира Руслана Онищенка.

Весь час їхнє перебування у СІЗО супроводжувалося скандалими.

Нагадаємо, 11 січня після свідчень у суді боєць "Торнадо" у камері Лук'янівського СІЗО відрізав собі вухо.

За інформацією нардепа Ігоря Мосійчука, він це зробив на знак протесту проти посилення умов утримання.

Поліція кваліфікували подію як опір правоохоронцям.

Довідка: Рота спеціального призначення "Торнадо" входила в структуру МВС. У червні 2015 року було затримано 8 бійців "Торнадо", серед яких командир Руслан Онищенко, за звинуваченням у незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, їх тортурах, вбивствах і низці інших тяжких злочинів. 18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme